Magunkról

Mabuhay! Cris vagyok a Fülöp-szigetekről. A tradicionális hilot masszázst először a nagypapám révén ismertem meg, aki híres volt a mi falunkban – ami ma már várossá nőtt – Bagoban. A közeli városokban is híre ment, és mindenki csak Manghilotnak, vagy „a Masszőrnek” hívta. Még élénken él bennem az a kép, hogy emberek sorban várakoztak a házunk előtt, hogy bejuthassanak a hilot masszázsra.

Mindig is közel álltam a nagypapámhoz, és sokszor figyeltem mellette, hogy miként végzi az ügyfelek részére a masszázst. Kiskorunk óta bennünket is masszírozott. Ugyanakkor öt éves kisgyerekként mindig megkért, hogy én is masszírozzam őt. Tanított, hogy mely testrészeket érintsem.

Kicsiként sokszor tapostam a hátát, de mindig mondta, hogy mely területen álljak meg mozdulatlanul. Tizenöt éves koromban egyre jobban érdekelt a masszázs, és amikor a nagypapám engem is masszírozott, megtanította a technikákat is. Először a családtagjaimon gyakoroltam, később a barátaimon, végül elvégeztem egy hivatalos tréninget is, amelyen masszázs terapeuta oklevelet szereztem a „Natural Health Foundation of the Philippines” szervezettől.

Debrecenbe a férjem révén kerültem, akinek ez a szülővárosa. Ő az, aki gondoskodik arról, hogy ne jöjjek ki a masszázs gyakorlatból… Mindig mondom neki, hogy ez egy drága dolog ám, de csak elégülten mosolyog…!

A nevem Jerkovich Laure May, a Fülöp-szigetekről származom. Tanítónő és képesített masszőr vagyok. Hagyományainkhoz hűen a mi családunkban is generációk óta megszokott a masszázs terápia alkalmazása, amellyel már gyermekkoromban megismerkedtem. Szüleim és nagyszüleim a fáradtság, a különféle fájdalmak enyhítésére és általános közérzetjavításra használták a leggyakrabban ezeket az ősi módszereket, amelyeket ők is a nagyszüleiktől vettek át.

Tinédzser koromban kezdtem megtanulni a frissítő masszőr technikát, főleg azért, hogy a rokonaimnak segíthessek egészségük fenntartásában. Egyetemi tanulmányaim befejezése után Cebu városában thai masszázst tanultam. Egy főként külföldi turistákra szakosodott szalonban tudtam igazán ezt gyakorolni. Az itt eltöltött idő alatt a masszázs a szenvedélyemmé vált.

A filippínó és thai módszerek mellett érdekeltek más masszázsok is, így 2015-ben Nagy-Britanniában a svéd masszázst is elsajátítottam, egy, a nemzetközi szállodaipar által is elfogadott képesítés megszerzésével.

Célom, hogy vendégeim egészségét, általános közérzetét javítsam a mai rohanó, kihívásokkal teli világban, ahol igen fontos a szervezetet nem megterhelő, gyógyszermentes, hagyományos technikákkal történő revitalizáció.

Mélyebben megértettem azt is, hogy a masszázsnak az élettani hatások mellett pszichológiai és anatómiai hatásai is lehetnek.

Lehetséges élettani hatások: a keringés fokozása, nyirok elvezetése, megnövekedett bőrfeszesség/rugalmasság, izomtónus. Csökkent izomfáradtság, kiegyensúlyozott idegi működés, jobb alvás, az emésztés elősegítése, fokozott immunitás. Lehetséges pszichológiai hatások: Nyugodtság, csökkent stressz, javult közérzet, telítődés energiával. Lehetséges anatómiai hatások – javult testtartás, megnövekedett ízületi mozgékonyság

Tájékoztatjuk Önöket, hogy kizárólag fizikai közérzetjavító masszázs szolgáltatást nyújtunk! A testi-lelki, és családi egészség fontos kincs,
intim igényeknek nálunk így helye nincs!

Elérhetőség

Címünk:

4026 Debrecen, Bem tér 23.
(Hajlakk szépségszalon)
Térképhez >>

Telefon:

+36-30-412-7928


Időpontfoglalás

Megtalál minket a Facebookon is!

Örömmel tájékoztunk minden kedves vendégünket, hogy SZÉP KÁRTYA ELFOGADÓHELY lettünk.
Szolgáltatásainkat az OTP-MKB-K&H SZABADIDŐ szép kártyák terhére is igénybe tudják venni!

Szerzői jog


www.hilotmasszazs.hu © 2017- 2019. All Rights Reserved.