A hilot masszázs

Előszó

Ezen az oldalon előfordulnak olyan kifejezések, amelyek „gyógyítással” kapcsolatosak, ám a félreértés elkerülése végett hangsúlyozzuk, hogy ezek nem magára a szolgáltatásra vonatkoznak, hanem egy mélyebb betekintést nyújt a több ezer éves tradicionális hilot történetébe. Ezért is itt az elején szeretnénk kiemelni, hogy a szolgáltatásaink kifejezetten a fizikai közérzet javítására irányulnak, frissítő, relaxáló masszázs révén.

Emellett fontosnak tartjuk azt is, hogy az olvasó tisztában legyen magával a „wellness” kifejezés eredeti jelentésével is.
„Valójában a  wellness kifejezés az 1950-es években született meg Dr Halbert L. Dunn álltal. Dr Dunn a wellbeding és a fitness szót gyúrta össze ( jó közérzet, jó kondíció ) így született meg a wellness szó. A szó jelentése nagyjából ennyit jelent, ez az üzenete: "Érezd jól magad!"

A wellness egy jól felépített sikerkoncepció, mely a tudomány eddig szerzett tapasztalatait - az egészség szempontjából - összekapcsolja és egységes, sikert és szórakozást ígérő egészség-megőrzési programmá kovácsolja azokat.

Valójában a wellness egy életformát takar, mely életforma mentálisan, lelkileg és szociálisan kiegyensúlyozott. A szemlélet - életforma - fő üzenete, hogy nincs szellemi, lelki harmónia a test fittsége nélkül.”

Forrás: wellnessspa.hu

Maga az „EGÉSZSÉG” azaz „egész-ség” kifejezést mi úgy értelmezzük, mint amibe beletartozik a test fittsége, a szellemi és lelki harmónia is egyaránt.

Mi a hilot?

A hilot egy ősi 3000 éves filippínó „gyógyító művészet”. Legalábbis így emlegetik. Habár a hilot teljes mértékben fülöp-szigeteki, befolyással hatott rá a tradicionális kínai gyógyászat, az indiai ayurveda és a perzsiai unani-tibb.
A hilot a filippínó kultúra része, egy olyan hagyomány, amely már a spanyolok előtt is létezett, és amit generációról generációra adtak tovább. A Fülöp-szigetek teljes területén egy alternatív gyógyító módszerként alkalmazták.

A hilotról videók:


Azonban számos variációja és módosulata létezik igazodva a helyi, regionális tradíciókhoz, kultúrához és szükségletekhez.
A hilot filozófia és kultúra különbözik más masszázs típusoktól, és nem csupán a stresszt oldja fel, hanem egy „fiatalító-megújuló” élményt adhat. Egy jó hilot gyakorló felismeri az ügyfél gyenge pontjait, és érzékeli az ő energiáját.

Mit jelent a manghihilot?

Azt a személyt nevezik manghihilotnak, aki a hilot masszázst alkalmazza. A manghihilot figyelembe veszi az emberi képességek (lelki, érzelmi, szellemi és testi) diszharmóniáját - amelyek betegségeket is okozhatnak - illetve a test elemeinek (tűz, víz, föld, levegő) egyensúly eltérését. Amit a manghihilot tekint „gyógyításnak” az nem más, mint az emberi képességek diszharmóniájának és a test elemei egyensúlyának a helyreállítása.

Az alapvető koncepció

A tradicionális filippínó „gyógyítás” alapvető koncepciója, hogy az egészséget és wellness-t az egyensúly és harmónia által lehet megőrizni. Megfordítva, a rossz közérzet, a betegség az az egyensúlyhiány és a diszharmónia eredménye lehet. A hilot alkalmazása során a terapeuta a test érintésével beazonosítja azokat a területeket, ahol energia egyensúlyhiány alakulhatott ki. Ezt követően személyre szabott módon a megszünteti az egyensúlyhiányt, vagy enyhít rajta.

Kókuszolaj és banánlevél

A kókuszolaj lényeges minden fajta hilot masszázsnál, hogy a kezeket melegen tartsa. Az olaj nem csupán a masszázshoz szükséges „kenőanyag”, hanem a manghihilot kezét melegen tartja.

A manghihilot meleg banánlevél csíkokat helyez fel a hátra, majd finom söprögető-szerű mozdulattal kifelé húzza. Ennek oka, hogy lássa, akadályba, ellenállásba ütközik-e, ugyanis ez egy problémás területet jelezhet, ahol az energia megrekedhetett.
Ez a manghihilot számára útmutatóként is szolgál, hogy mely területre helyezzen több figyelmet, amikor a hátat masszírozza. Másrészről a banánlevél egyfajta természetes ionizátor is egyben.

A tradicionális hilot bánásmóddal együtt jár a mélymasszázs, aminek célja a lélek relaxálása mellett a test harmóniájának és egyensúlyának a helyreállítása.

A hilot masszázs várható hatásai:

  • a feszült izmok ellazulása
  • izomfájdalmak enyhülése
  • stressz feloldása
  • javíthat a keringésen
  • javíthat a bőr megjelenésén

Elérhetőség

Címünk:

4026 Debrecen, Bem tér 23.
(Hajlakk szépségszalon)
Térképhez >>

Telefon:

+36-30-412-7928


Időpontfoglalás

Megtalál minket a Facebookon is!

Örömmel tájékoztunk minden kedves vendégünket, hogy SZÉP KÁRTYA ELFOGADÓHELY lettünk.
Szolgáltatásainkat az OTP-MKB-K&H SZABADIDŐ szép kártyák terhére is igénybe tudják venni!

Szerzői jog


www.hilotmasszazs.hu © 2017 - 2021. All Rights Reserved.