A ventosa massázsról

Ha azt mondjuk, köpölyözés, akkor sokan már tudják is miről van szó. A ventosa masszázs – amit mi a Fülöp-szigeteken bentosa-nak nevezünk - voltaképp köpölyöző masszázs. A különbség az, hogy a mi szalonunkban egyetlen köpölyöző poharat használunk. A vákuum kialakulását követően a pohárral történik a masszázs a meridiánok, az akupontok mentén. A pohár mozgatását megkönnyíti a kókuszolaj előzetes alkalmazása a háton.

Hogyan történik és biztonságos-e?

Először is egy szelet gyömbérre alkoholos vattát helyezünk, majd azt meggyújtva helyezzük rá a poharat és az oxigén elégése után kialakul a vákkuum. Nem kell aggódnia, nem égeti meg a bőrét, égési sérülést nem okoz. A gyömbér alkalmazása növeli a köpölyöző masszázs jótékony hatását.

A masszázs fájdalommentes. A pohár alatti bőrterületen a vákuum hatására a bőrfelület megemelkedik, kipirosodik, de ez a pirosodás 1-2 napon belül elmúlik.

Miért jó a ventosa masszázs?

Előfordulhat, hogy egy hidegebb időszak – különösen tél – után fokozódik a felső háti izom fájdalom, izomgörcsök alakulnak ki. Rendszeres kimerültség, stressz, fáradtság is okozhat ilyen izomgörcsöket. Ezek feloldását szolgálja. Gyakran mi ezt úgy mondjuk, hogy „kihúzzuk a hideget”. Megnyitja a meridiánokat, így a stagnáló, elakadt energia ismét megfelelő módon áramolhat. Atléták, sportolók, úszók általában rendszeresen igénybe vesznek ilyen köpölyöző masszázst.

Ellenjavallat:

Sebes, gyulladt bőr, láz, menstruáció, terhesség, daganatos betegség. Ez utóbbi esetén feltétlenül szükséges orvosi konzultáció. Általában a masszázs, és így a ventosa masszázs is a menstruáció megszűnését, vagy annak fokozódását idézheti elő, ezért jobb kihagyni a jelentkező időszakban.

Elérhetőség

Címünk:

4026 Debrecen, Bem tér 23.
(Hajlakk szépségszalon)
Térképhez >>

Telefon:

+36-30-412-7928


Időpontfoglalás

Megtalál minket a Facebookon is!

Örömmel tájékoztunk minden kedves vendégünket, hogy SZÉP KÁRTYA ELFOGADÓHELY lettünk.
Szolgáltatásainkat az OTP-MKB-K&H SZABADIDŐ szép kártyák terhére is igénybe tudják venni!

Szerzői jog


www.hilotmasszazs.hu © 2017 - 2021. All Rights Reserved.