Mi a dagdagay és honnan ered?

Talán nehéz elképzelni manapság, hogy évszázadokkal ezelőtt miként kezelték magukat az ősök, amikor nem voltak antibiotikumok, csontkovácsok és fizikoterapeuták. Hogyan kezelték az izomgörcsöt, a ficamokat, a kiugrott csontokat, megfázását és még sorolhatnánk. Ami létezett, és amiben tapasztaltak voltak, az a hilot művészet, ami igazi, bennszülött filippínói.

A dagdagay a lábon és a talpon alkalmazott egyfajta hilot. Ez az ősi Igorot bennszülött hegyi törzsektől ered, a Fülöp-szigetek északi részén található Cordillera régióból.

Az ősi igorotok mezitláb jártak, nem viseltek semmilyen lábbelit. Ezért a talpukon a bőr igencsak megvastagodott. Amikor valamilyen sérülés, vagy fájdalom jelentkezett, akkor kemény rudat használtak arra, hogy „behatoljanak a vastag talpba”. Ennek a kemény pálcának két funkciója volt; az egyik, hogy az akupresszúrás pontokra gyakoroljanak nyomást, a másik pedig…nos, lekaparni a szennyeződéseket. Gyakran a fiatalok végezték ezt az idősebbek számára.

A dagdagay során stimuláljuk az idegeket és a kulcsfontosságú akupresszúrás pontokat. Ez a fajta lábmasszázs egy igazán frissítő, felemelő, mennyei érzést nyújthat.

Hogyan történik a dagdagay lábmasszázs?

A mai időkben a különböző spa-k használnak kókusz olajat, agyagot és „titkos” gyógynövényeket. A masszőr sajátos módszereket is alkalmazhat.

A mi szalonunkban a következőképpen történik a bánásmód:
Először is langyos vízzel megtisztítjuk a lábat, majd meleg kamillás vízbe áztatjuk kb. 5-10 percig. Ezt követően az alsó lábszárra meleg kókuszolajos banánlevelet helyezünk, és azután kezdődik a masszázs.

Elérhetőség

Címünk:

4026 Debrecen, Bem tér 23.
(Hajlakk szépségszalon)
Térképhez >>

Telefon:

+36-30-412-7928


Időpontfoglalás

Megtalál minket a Facebookon is!

Örömmel tájékoztunk minden kedves vendégünket, hogy SZÉP KÁRTYA ELFOGADÓHELY lettünk.
Szolgáltatásainkat az OTP-MKB-K&H SZABADIDŐ szép kártyák terhére is igénybe tudják venni!

Szerzői jog


www.hilotmasszazs.hu © 2017 - 2021. All Rights Reserved.